Przepis i sposób przygotowania na: Chleb mieszany
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb mieszany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mieszany3-2.jpg)
Do misy robota wsypać obie mąki i sól, dodać zakwas i oliwę. Wlać rozczyn i zagnieść jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny.
![Krok 2 - Chleb mieszany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mieszany4-2.jpg)
Po tym czasie ciasto zagnieść, przełożyć do formy 15x28cm, oprószyć mąką, wyrównać i przykryć ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia.
![Krok 3 - Chleb mieszany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mieszany5-2.jpg)
Gdy wyrośnie, naciąć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut.
![Krok 4 - Chleb mieszany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mieszany6-2.jpg)
Wystudzić na kratce
![Krok 5 - Chleb mieszany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mieszany7-2.jpg)
![Krok 6 - Chleb mieszany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mieszany8-2.jpg)