Przepis i sposób przygotowania na: Chleb na zakwasie z siemiem lnianym, słonecznikiem i dynią
Kroki postępowania
Następnie drugi etap - o 23:00 do w/w ciasta dodać 100 g mąki i 100 ml wody, wymieszać i również odstawić w ciepłe miejsce.
Trzecie etap o godz. 8:00 - do w/w ciasta dodajemy 80 g mąki i 100 ml wody i odstawiamy na 3-4 godziny.
CIASTO: Do zaczynu dodajemy 500 g mąki pszennej, następnie dodajemy szklankę wody i sól (rozpuszczoną w wodzie) mieszamy i dodajemy dynię, słonecznik oraz siemieniem lniane.
![Krok 1 - Chleb na zakwasie z siemiem lnianym, słonecznikiem i dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-na-zakwasie-z-siemiem-lnianym-slonecznikiem-i-dynia3-2.jpg)
Odstawiamy na 40 min.
![Krok 2 - Chleb na zakwasie z siemiem lnianym, słonecznikiem i dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-na-zakwasie-z-siemiem-lnianym-slonecznikiem-i-dynia2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb na zakwasie z siemiem lnianym, słonecznikiem i dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-na-zakwasie-z-siemiem-lnianym-slonecznikiem-i-dynia1-2.jpg)
Upieczony chleb po stukaniu od spodu wydaje głuchy dźwięk.
![Krok 4 - Chleb na zakwasie z siemiem lnianym, słonecznikiem i dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-na-zakwasie-z-siemiem-lnianym-slonecznikiem-i-dynia0-2.jpg)