Przepis i sposób przygotowania na: Chleb na zakwasie ze smalcem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb na zakwasie ze smalcem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-na-zakwasie-ze-smalcem1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb na zakwasie ze smalcem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-na-zakwasie-ze-smalcem2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb na zakwasie ze smalcem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-na-zakwasie-ze-smalcem3-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni, piec 10 minut, zmniejszyć do 210 i piec jeszcze 30-35 minut. Wystudzić na kratce
![Krok 4 - Chleb na zakwasie ze smalcem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-na-zakwasie-ze-smalcem4-2.jpg)
zakwas żytni | 2 lyzki |
woda | 100 g |
mąka żytnia | 60 g żurkowa |
woda | 100 g |
mąka pszenna typ 650 | 400 g |
mąka żytnia | 50 g żurkowa |
sól | 1 lyzeczka |
smalec | 30 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: