Przepis i sposób przygotowania na: Chleb na zakwasie żytnim z ziarnami słonecznika i otrębami
Kroki postępowania
Po 8 godzinach zaczyn powinien nieco urosnąć jak na zdjęciu.
![Krok 1 - Chleb na zakwasie żytnim z ziarnami słonecznika i otrębami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-na-zakwasie-zytnim-z-ziarnami-slonecznika-i-otrebami1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb na zakwasie żytnim z ziarnami słonecznika i otrębami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-na-zakwasie-zytnim-z-ziarnami-slonecznika-i-otrebami2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb na zakwasie żytnim z ziarnami słonecznika i otrębami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-na-zakwasie-zytnim-z-ziarnami-slonecznika-i-otrebami3-2.jpg)
zakwas żytni | 2 duże łyżki |
mąka żytnia razowa typ 2000 | 3/4 szklanki |
woda letnia | 100 ml |
zaczyn j/w | |
mąka pszenna typ 480 | 200 gram |
mąka żytnia razowa | 100 gram |
woda letnia | 250 ml |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
otręby owsiane | 3/4 szklanki |
ziarna słonecznika | 1 garść |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: