Przepis i sposób przygotowania na: Chleb orkiszowo-pszenno-żytni z wieloma ziarnami
Pieczemy (grzałki góra-dół) 30 minut w 200 stopniach. Po tym czasie ostrożnie wyjmujemy z formy i wstawiamy na termoobieg jeszcze na 15 minut. Studzimy na kratce.
mąka pszenna typ 650 | 100 gram |
mąka pszenna typ 2000 | 100 gram |
mąka orkiszowa | 200 gram |
mąka żytnia | 200 gram |
woda | 400 ml |
sezam | 50 gram |
siemię lniane | 50 gram |
słonecznik łuskany | 50 gram |
miód | 2 łyżki |
sól | 2 łyżeczki |
olej | 1 łyżka |
drożdże suche | 10 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: