Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno-żytni
Kroki postępowania
Świeże drożdże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru, odłożyć na kilka minut.
![Krok 1 - Chleb pszenno-żytni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni35-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb pszenno-żytni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni36-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb pszenno-żytni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni37-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb pszenno-żytni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni38-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb pszenno-żytni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni39-2.jpg)
![Krok 6 - Chleb pszenno-żytni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni40-2.jpg)
![Krok 7 - Chleb pszenno-żytni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni41-2.jpg)
drożdże | 25 g |
cukier | 1/2 łyżki |
woda ciepła | 1 szklanka |
mąka żytnia | 1 szklanka |
otręby żytnie | 1 szklanka |
mąka pszenna | 3 szklanki |
sól | 1 łyżka |
jogurt naturalny | 370 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: