Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno-żytni drożdżowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb pszenno-żytni drożdżowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-drozdzowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb pszenno-żytni drożdżowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-drozdzowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb pszenno-żytni drożdżowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-drozdzowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb pszenno-żytni drożdżowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-drozdzowy4-2.jpg)
woda | 1 szklanka |
mleko | 3/4 szklanki |
cukier | 2 lyzeczki |
drożdże świeże | 10 g |
olej | 2 lyzki |
mąka pszenna typ 650 | 3 szklanki |
mąka żytnia | 1 szklanka typ 720 |
sól | 1 lyzeczka |
siemię lniane | 1 garść |
pestki dyni | 1 garsc |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: