Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno-żytni z mieszaną bigą i octem jabłkowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb pszenno-żytni z mieszaną bigą i octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-mieszana-biga-i-octem-jablkowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb pszenno-żytni z mieszaną bigą i octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-mieszana-biga-i-octem-jablkowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb pszenno-żytni z mieszaną bigą i octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-mieszana-biga-i-octem-jablkowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb pszenno-żytni z mieszaną bigą i octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-mieszana-biga-i-octem-jablkowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb pszenno-żytni z mieszaną bigą i octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-mieszana-biga-i-octem-jablkowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Chleb pszenno-żytni z mieszaną bigą i octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-mieszana-biga-i-octem-jablkowym6-2.jpg)
Pod blaszką ustawić miseczkę z wodą na czas pieczenia.
Chleb ostudzić na kratce.
![Krok 7 - Chleb pszenno-żytni z mieszaną bigą i octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-mieszana-biga-i-octem-jablkowym7-2.jpg)
mąka pszenna | 80 g |
mąka żytnia | 40 g |
woda | 130 g |
woda ciepła | 150 g |
ocet jabłkowy | 50 |
miód płynny | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 350 g |
mąka żytnia | 100 g |
olej kokosowy | 1 łyżka |
sól | 10 g |
drożdże suche | 1-2 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: