Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno-żytni z ziarnami, na drożdżach
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb pszenno-żytni z ziarnami, na drożdżach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-ziarnami-na-drozdzach1-2.jpg)
Wlać rozczyn do pojemnika. Dodać sezam, słonecznik, siemię lniane i dynię. Wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1,5 godziny.
![Krok 2 - Chleb pszenno-żytni z ziarnami, na drożdżach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-ziarnami-na-drozdzach2-2.jpg)
Po tym czasie uformować okrągły bochenek i ułożyć na blasze, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 30-40 minut.
![Krok 3 - Chleb pszenno-żytni z ziarnami, na drożdżach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-ziarnami-na-drozdzach3-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 45 minut, aż bochenek postukany od spodu wyda głuchy dźwięk. Wystudzić na kratce i pokroić na kromki.
![Krok 4 - Chleb pszenno-żytni z ziarnami, na drożdżach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-ziarnami-na-drozdzach4-2.jpg)