Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno-żytni z żurawina :)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb pszenno-żytni z żurawina :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-zurawina1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb pszenno-żytni z żurawina :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-zurawina2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb pszenno-żytni z żurawina :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-zurawina3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb pszenno-żytni z żurawina :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-zurawina4-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb pszenno-żytni z żurawina :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-zurawina5-2.jpg)
Chleb pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
![Krok 6 - Chleb pszenno-żytni z żurawina :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-zurawina6-2.jpg)
mąka pszenna typ 750 | 350 gram |
mąka żytnia | 170 gram |
woda letnia | 500 ml |
drożdże świeże | 8 gram |
cukier | 1 płaska łyżeczka |
sól | 1 płaskia łyzeczka |
płatki owsiane | 0,5 szklanki |
żurawina | 0,5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: