Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-ze-slonecznikiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-ze-slonecznikiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-ze-slonecznikiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-ze-slonecznikiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-ze-slonecznikiem5-2.jpg)
mąka pszenna typ 650 | 300 g |
mąka żytnia | razowa (typ 2000) 200 g |
sól | 1 łyżeczka |
woda ciepła | 400 ml |
drożdże świeże | 20 g |
cukier | 1 łyżeczka |
mleko | do posmarowania chleba |
słonecznik łuskany | do posypania chleba |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: