Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenny ze słonecznikiem i pestkami dyni
Kroki postępowania
Do miski wsypujemy mąkę przesianą w raz z drożdżami suszonymi .
![Krok 1 - Chleb pszenny ze słonecznikiem i pestkami dyni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-ze-slonecznikiem-i-pestkami-dyni1-2.jpg)
Podgrzewamy wodę aby była ciepła ( nie gorąca ) i wlewamy do mąki z dodatkami .
![Krok 2 - Chleb pszenny ze słonecznikiem i pestkami dyni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-ze-slonecznikiem-i-pestkami-dyni2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb pszenny ze słonecznikiem i pestkami dyni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-ze-slonecznikiem-i-pestkami-dyni3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb pszenny ze słonecznikiem i pestkami dyni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-ze-slonecznikiem-i-pestkami-dyni4-2.jpg)
Zostawiamy ciasto do wyrośnięcia pod przykryciem na godzinę.
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i delikatnie obsypujemy mąką .
Przekładamy ciasto delikatnie i zmoczonymi dłońmi formujemy ciasto chlebowe.
Do pieca wkładamy blaszkę z wodą na dół , a wyżej wstawiamy naczynie żaroodporne z ciastem chlebowym.
Pieczemy 45 minut w 200 stopniach ( będzie wilgotno i skórka będzie bardziej przypieczona i chrupka ).
![Krok 5 - Chleb pszenny ze słonecznikiem i pestkami dyni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-ze-slonecznikiem-i-pestkami-dyni5-2.jpg)