Przepis i sposób przygotowania na: Chleb 'samo zdrowie'
Kroki postępowania
W jednej misce wymieszać wodę z miodem i olejem.
![Krok 1 - Chleb 'samo zdrowie' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-samo-zdrowie1-2.jpg)
Do drugiej miski wsypać siemię lniane, płatki owsiane i nasiona babki.
![Krok 2 - Chleb 'samo zdrowie' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-samo-zdrowie2-2.jpg)
Dodać sól, orzechy i pestki dyni
![Krok 3 - Chleb 'samo zdrowie' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-samo-zdrowie3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb 'samo zdrowie' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-samo-zdrowie4-2.jpg)
Na koniec dodać nasiona szałwii hiszpańskiej (chia). Wszystko razem wymieszać.
![Krok 5 - Chleb 'samo zdrowie' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-samo-zdrowie5-2.jpg)
Wlać płyn, dokładnie wymieszać. Odstawić na około 3-4 godziny.
![Krok 6 - Chleb 'samo zdrowie' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-samo-zdrowie6-2.jpg)
Po tym czasie przełożyć do niedużej keksówki wyścielonej papierem. Ugnieść dokładnie.
Piec około 50 minut w 180 stopniach. Mniej więcej w połowie pieczenia wyjąć chlebek z formy i dopiekać bez niej.
Kroić po całkowitym wystudzeniu.
![Krok 7 - Chleb 'samo zdrowie' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-samo-zdrowie7-2.jpg)