Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z cebulą i liściem laurowym
Kroki postępowania
Zaczyn: składniki zmieszać i odstawić na około 10-12 godzin.
Do rondelka wlać mleko, wrzucić liście laurowe i postawić na ogniu.
![Krok 1 - Chleb z cebulą i liściem laurowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-cebula-i-lisciem-laurowym1-2.jpg)
W międzyczasie posiekać w kostkę obraną cebulę, wrzucić do mleka. Zagotować i zdjąć z ognia, wystudzić. Wyjąć liście laurowe.
![Krok 2 - Chleb z cebulą i liściem laurowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-cebula-i-lisciem-laurowym2-2.jpg)
Do misy robota wsypać obie mąki i sól.
![Krok 3 - Chleb z cebulą i liściem laurowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-cebula-i-lisciem-laurowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb z cebulą i liściem laurowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-cebula-i-lisciem-laurowym4-2.jpg)
Po tym czasie ciasto należy krótko wyrobić, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch wyrównać. Przykryć ściereczką i odstawić na kolejne 3 godziny do wyrośnięcia.
![Krok 5 - Chleb z cebulą i liściem laurowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-cebula-i-lisciem-laurowym5-2.jpg)
Wyrośnięty chleb wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec 30 minut. Zmniejszyć do 200 i piec jeszcze 20 minut.
Wystudzić na kratce
![Krok 6 - Chleb z cebulą i liściem laurowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-cebula-i-lisciem-laurowym6-2.jpg)