Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z dynią i kaszą jaglaną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb z dynią i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-dynia-i-kasza-jaglana1-2.jpg)
Następnego dnia dodać puree z dyni i wodę. Wymieszać.
![Krok 2 - Chleb z dynią i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-dynia-i-kasza-jaglana2-2.jpg)
Słonecznik uprażyć na suchej patelni, kaszę jaglaną ostudzić.
![Krok 3 - Chleb z dynią i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-dynia-i-kasza-jaglana3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb z dynią i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-dynia-i-kasza-jaglana4-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb z dynią i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-dynia-i-kasza-jaglana5-2.jpg)
Następnie ciasto przełożyć do keksówki (15x28), posypać lekko mąką i wyrównać. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 2-3 godziny. Można naciąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec 20 minut, zmniejszyć do 200 i piec jeszcze 20-25 minut. wystudzić na kratce
![Krok 6 - Chleb z dynią i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-dynia-i-kasza-jaglana6-2.jpg)