Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z miodem i lawendą
Kroki postępowania
Do misy robota wlać letnią wodę, dodać pokruszone drożdże i miód. Wymieszać do rozpuszczenia się składników.
![Krok 1 - Chleb z miodem i lawendą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-miodem-i-lawenda1-2.jpg)
Następnie wsypać lawendę,
![Krok 2 - Chleb z miodem i lawendą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-miodem-i-lawenda2-2.jpg)
dodać obie mąki i sól. zagnieść jednolite ciasto i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. W połowie czasu wyrastania ciasto krótko zagnieść.
![Krok 3 - Chleb z miodem i lawendą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-miodem-i-lawenda3-2.jpg)
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, zagnieść i uformować bochenek. przełożyć do formy wyścielonej papierem ( u mnie forma o średnicy 23cm, może być także keksówka). Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut do napuszenia.
![Krok 4 - Chleb z miodem i lawendą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-miodem-i-lawenda4-2.jpg)
Wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i piec około 35 minut.
![Krok 5 - Chleb z miodem i lawendą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-miodem-i-lawenda5-2.jpg)
Wystudzić na kratce
![Krok 6 - Chleb z miodem i lawendą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-miodem-i-lawenda6-2.jpg)