Przepis i sposób przygotowania na: Chleb żytni razowy z maślanką i słonecznikiem
Kroki postępowania
Dosypać część większość mąki oraz otręby i słonecznik, dokładnie wymieszać np. mikserem, po czym stopniowo dosypywać resztę mąki i zagniatać, aż ciasto będzie można uformować w kulę, ale pozostanie miękkie i sprężyste.
![Krok 1 - Chleb żytni razowy z maślanką i słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-zytni-razowy-z-maslanka-i-slonecznikiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb żytni razowy z maślanką i słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-zytni-razowy-z-maslanka-i-slonecznikiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb żytni razowy z maślanką i słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-zytni-razowy-z-maslanka-i-slonecznikiem3-2.jpg)
Na 5-10 minut przed końcem pieczenia można wyjąć bochenki na kratkę lub blachę piekarnika i dopiekać z termoobiegiem.
Powstanie bardziej chrupiąca skórka.
![Krok 4 - Chleb żytni razowy z maślanką i słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-zytni-razowy-z-maslanka-i-slonecznikiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb żytni razowy z maślanką i słonecznikiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-zytni-razowy-z-maslanka-i-slonecznikiem5-2.jpg)