Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek makrobiotyczny
Kroki postępowania
Z wody, drożdży, cukru , połowy mąki pszennej zarobić rozczyn.
![Krok 1 - Chlebek makrobiotyczny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-makrobiotyczny1-2.jpg)
![Krok 2 - Chlebek makrobiotyczny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-makrobiotyczny2-2.jpg)
![Krok 3 - Chlebek makrobiotyczny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-makrobiotyczny3-2.jpg)
![Krok 4 - Chlebek makrobiotyczny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-makrobiotyczny4-2.jpg)
płatki owsiane | 20 dag |
mąka pszenna | 15 dag |
otręby pszenne | 10 dag |
mąka pełnoziarnista | 5 dag |
woda letnia | 1/2 szklanki |
kefir | 250 ml/ może być maślanka |
cukier | 1 łyżeczka |
drożdże | 2 dag |
sól do smaku | |
Kminek cały Prymat | 1 łyżka |
olej | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: