Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek Norweski
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chlebek Norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-norweski1-2.jpg)
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 12-15 minut.
![Krok 2 - Chlebek Norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-norweski2-2.jpg)
Gotowy wyjmujemy i studzimy.
![Krok 3 - Chlebek Norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-norweski4-2.jpg)
![Krok 4 - Chlebek Norweski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-norweski3-2.jpg)
otręby pszenne | 200 ml |
słonecznik łuskany | 180 ml |
mak | 20 ml |
płatki owsiane | 200 ml |
pestki dyni | 180 ml |
mąka żytnia | 200 ml razowa typ 2000 |
siemię lniane | 120 ml |
sezam | 100 ml |
sól do smaku | 1,5 łyżeczki |
woda | 650 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: