Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek tostowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chlebek tostowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-tostowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Chlebek tostowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-tostowy2-2.jpg)
Przykrywamy ścierką, odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę- półtorej.
![Krok 3 - Chlebek tostowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-tostowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Chlebek tostowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-tostowy4-2.jpg)
Pieczemy 30 minut w 190 stopniach. Wyciągamy, studzimy na kratce.
![Krok 5 - Chlebek tostowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-tostowy5-2.jpg)
drożdże świeże | 8 g |
mąka pszenna typ 450 | 200 g |
mąka pszenna pełnoziarnista | 50 g |
woda letnia | 100 ml |
cukier | 1 łyżeczka |
masło | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/4 łyżeczki |
jajko | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: