Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek zakręcony z kakao
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chlebek zakręcony z kakao foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zakrecony-z-kakao1-2.jpg)
Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkuj osobno obie jego części. Następnie na jasną część ułóż ciemną i zwiń w rulon.
![Krok 2 - Chlebek zakręcony z kakao foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zakrecony-z-kakao2-2.jpg)
![Krok 3 - Chlebek zakręcony z kakao foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zakrecony-z-kakao0-2.jpg)
mąka pszenna | 500 g |
maślanka | 300 g |
drożdże | 24 g |
cukier | 1 łyż. |
oliwa | 25 g |
kakao | 3 łyż. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: