Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

chłodnik jadwigi

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko
1 litr
śmietana
1 szklanka
botwina
2 pęczki
ogórki świeże
2 szt.
jajko ugotowane na twardo
4 szt.
zielony koperek posiekany
1 łyżka
posiekany szczypiorek
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
cukier
pieprz
Sklep Prymat
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik jadwigi

Botwinę starannie wypłukać, drobno pokroić, ugotować pod przykryciem w małej ilości lekko zakwaszonej wody i ostudzić. Mleko roztrzepać ze śmietaną, dodać botwinę, obrane i pokrojone w kostkę ogórki, posiekany szczypiorek i koperek, wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Jaja obrać, pokroić na ćwiartki, ułożyć na talerzach zalać dobrze ochłodzonym chłodnikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.08.2012 11:49
fajne lubei takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak