Przepis i sposób przygotowania na: Choinkowy torcik
Tak więc jest to wersja naprawdę easy - można popracować więcej i upiec swoje biszkopty, zrobić własną masę cukrową, ale ja podaję tą prostszą wersję.
Gotowe biszkopty (jeśli robimy je sami i są wielkości brytfanki to kroimy na pół) nasączamy kawą zbożową. Przygotowujemy krem maślany - miękkie masło, cukier puder i ekstrakt ucieramy na gładką masę (aż zrobi się bardzo jasna) po czym dodajemy (lub nie) barwnik spożywczy, lub kakao lub zostawiamy ją w takim wydaniu w jakim jest. Następnie nasączone biszkopty przekładamy gotowym kremem.
Wcześniej przygotujemy sobie szablon z tektury w formie choinki. Następnie nakładamy go na tort i wycinamy w kształt owej choinki. Dekorujemy masą cukrową (zieloną) lub też zabarwionym kremem maślanym robiąc szprycą igiełki choinki. Z masy cukrowej (kolorowej) robimy małe kuleczki i układamy na torcie niczym bombki.
Fajne, smaczne i ładnie wygląda !