Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące pałeczki z kurczaka
Kroki postępowania
Udka z kurczaka oczyszczamy myjemy, panierujemy w papryce słodkiej i ostrej. Dodajemy sól, wkładamy do lodówki na godzinę, żeby mięso przeszło przyprawami.
![Krok 1 - Chrupiące pałeczki z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chrupiace-paleczki-z-kurczaka2-2.jpg)
Olej rozgrzewamy w frytkownicy do temperatury 170 stopni . Bułkę mieszamy z mąką. Szykujemy garnek z lodowatą wodą. Najpierw pałeczki wkładamy do zimnej wody, następnie do panierki z bułka i mąką, później ponownie do wody, następnie znowu do panierki.
![Krok 2 - Chrupiące pałeczki z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chrupiace-paleczki-z-kurczaka1-2.jpg)
Wrzucamy na rozgrzany głęboki olej i smażymy na złoty kolor.
![Krok 3 - Chrupiące pałeczki z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chrupiace-paleczki-z-kurczaka0-2.jpg)