Przepis i sposób przygotowania na: Churros ziemniaczane
Kroki postępowania
Masę wycisnąć szprycą cukierniczą na deseczkę wyłożoną papierem do pieczenia - włożyć do zamrażarki do stężenia.
![Krok 1 - Churros ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros-ziemniaczane1-2.jpg)
![Krok 2 - Churros ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros-ziemniaczane2-2.jpg)
![Krok 3 - Churros ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros-ziemniaczane3-2.jpg)
![Krok 4 - Churros ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros-ziemniaczane4-2.jpg)
![Krok 5 - Churros ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros-ziemniaczane5-2.jpg)
![Krok 6 - Churros ziemniaczane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros-ziemniaczane6-2.jpg)
mąka pszenna | 200 g |
jajko | 2 duże |
masło lub margaryna | 35 g |
sól | szczypta |
woda | 300 ml |
cukier | 1 łyżka |
purée ziemniaczane | w proszku 3 łyżki |
olej do smażenia |
cukier drobny | 1/2 szkl. |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: