Przepis i sposób przygotowania na: CHUTNEY MALINOWY
Kroki postępowania
![Krok 1 - CHUTNEY MALINOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chutney-malinowy1-2.jpg)
![Krok 2 - CHUTNEY MALINOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chutney-malinowy2-2.jpg)
![Krok 3 - CHUTNEY MALINOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chutney-malinowy3-2.jpg)
![Krok 4 - CHUTNEY MALINOWY foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chutney-malinowy0-2.jpg)
maliny świeże | 300 gram |
cebula biała | 300 gram |
wino białe wytrawne | 100 ml |
ocet winny | 1/4 szklanki |
cukier | 1/2 szklanki |
woda | 1/2 szklanki |
cynamon Prymat | 1/2 łyżeczki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Goździki całe Prymat | 2 szt |
Ziele angielskie mielone Prymat | 1/4 łyżeczki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 2 szczypty |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | szczypta |
jabłko winne | 1 kilka szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: