Przepis i sposób przygotowania na: ciacho z bitą śmietaną
Kroki postępowania
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę białka wraz ze szzyptą soli. Dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku ciągle ubijając. Na koniec dodajemy powoli wymieszane i przesiane przez sitko dwie mąki, które łączymy z pozostałymi składnikami używając łyżki drewnianej. Wylewamy na dużą tortownicę, posypaną bułką tartą.
![Krok 1 - ciacho z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciacho-z-bita-smietana1-2.jpg)
![Krok 2 - ciacho z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciacho-z-bita-smietana2-2.jpg)
![Krok 3 - ciacho z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciacho-z-bita-smietana3-2.jpg)
Do metalowej miski, dobrze wyczyszczonej wlewamy mocno schłodzoną śmietanę. Ubijamy ja na pianę, powoli dodajemy cukier ciagle ubijając, do momentu aż bita śmietana będzie sztywna.Dodajemy amaretto i olejk. Mieszamy.
Wykładamy część na biszkopt.
![Krok 4 - ciacho z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciacho-z-bita-smietana4-2.jpg)
![Krok 5 - ciacho z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciacho-z-bita-smietana5-2.jpg)
![Krok 6 - ciacho z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciacho-z-bita-smietana6-2.jpg)
![Krok 7 - ciacho z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciacho-z-bita-smietana7-2.jpg)
![Krok 8 - ciacho z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciacho-z-bita-smietana8-2.jpg)
![Krok 9 - ciacho z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciacho-z-bita-smietana9-2.jpg)