Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bananowo-kokosowe z cynamonem
banany dojrzałe - 3,
olej roślinny - 3/4 szklanki,
mąka pszenna - 1 i 1/2 szklanki (szkl. o poj. 250ml),
wiórki kokosowe - 1 i 1/2 szklanki,
płatki owsiane - 1 i 1/2 szklanki,
cynamon - 1 i 1/2 łyżeczki,
cukier - 3/4 szklanki,
esencja waniliowa - 3/4 łyżeczki,
mleko 3,2% - 4 i 1/2 łyżeczki,
soda - 1 i 1/2 łyżeczki,
papier do pieczenia.
PRZYGOTOWANIE:
Banany rozgnieść. Mąkę wymieszać z cynamonem, sodą, płatkami owsianymi oraz z cukrem. Do suchych składników dodać rozgniecione banany, olejek waniliowy, olej oraz mleko. Wymieszać dokładnie. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą łyżki nakładać masę formując kształtne ciasteczka. Piec przez 15-20 minut, w 170 stopniach. Studzić na kratce, przechowywać w zamkniętych pojemnikach.