Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kokosowe
Kroki postępowania
Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę. Dodać jajko i całość dokładnie zmiksować.
![Krok 1 - Ciasteczka kokosowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-kokosowe18-2.jpg)
Następnie dodać płatki owsiane, zmiksować.
![Krok 2 - Ciasteczka kokosowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-kokosowe19-2.jpg)
Wsypać wiórki kokosowe,
![Krok 3 - Ciasteczka kokosowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-kokosowe20-2.jpg)
dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Zmiksować. Na koniec wsypać drobno posiekaną białą czekoladę. Wymieszać. Wstawić do lodówki na 15 minut.
![Krok 4 - Ciasteczka kokosowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-kokosowe21-2.jpg)
Łyżeczką nabierać porcje masy, formować w dłoniach kulki, kłaść na blasze wyścielonej papierem i lekko spłaszczać. Piec około 10-12 minut w 180 stopniach, do złotego koloru
![Krok 5 - Ciasteczka kokosowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-kokosowe22-2.jpg)