Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka "Kruche serduszko"
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasteczka "Kruche serduszko" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-kruche-serduszko1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasteczka "Kruche serduszko" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-kruche-serduszko2-2.jpg)
Pieczemy w 180 C ok. 15-20 minut.
Ciasteczka są bardzo kruche i długo utrzymują świeżość.
Smacznego.
![Krok 3 - Ciasteczka "Kruche serduszko" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-kruche-serduszko3-2.jpg)
mąka kukurydziana | 50 g |
mąka pszenna | 200 g |
cukier puder | 35 g |
margaryna | 110 g |
proszek do pieczenia | 1 płaska łyżeczka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
śmietana 18 proc | 2 pełne łyżki |
orzeszki ziemne | 30 g |
żurawina suszona | 60 g |
wiórki kokosowe | 10 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: