Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka motylki
Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao i wyrabiamy.
Podzielić na 4 części każde ciasto. Wałkować je osobno na placki o grubości kilku milimetrów.
Potem nałożyć jedno ciasto na drugie, czyli jedno białe i jedno kakaowe, nierówności odciąć a placek powinien mieć kształt prostokąta. Potem przeciąć na pól i każdy kawałek ciasta zwinąć w roladki. Obie roladki przyłożyć do siebie łączeniem u góry ma być nie przyklejone do rolady i ciąć na plastry o grubości kilku milimetrów.
Teraz kawałek położyć na blacie na płasko i przez środek ścisnąć je tak aby utworzyły coś na kształt motyla. Motylki układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem 2 blachy jednocześnie.
POLECAM