Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka niby angielskie muffinki bananowe
Kroki postępowania
Przesiać mąkę i wymieszać razem wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, gałkę muszkatołową cukier brązowy.
![Krok 1 - Ciasteczka niby angielskie muffinki bananowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-niby-angielskie-muffinki-bananowe4-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasteczka niby angielskie muffinki bananowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-niby-angielskie-muffinki-bananowe2-2.jpg)
Wymieszać banany z jajkami i mlekiem.
Mokre składniki wlać powoli do suchych i wymieszać- nie ubijać mikserem, mogą zostać grudki.
![Krok 3 - Ciasteczka niby angielskie muffinki bananowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-niby-angielskie-muffinki-bananowe3-2.jpg)
Zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Ponieważ ciasteczka okazały się mało słodkie- na życzenie domowników dorobiłam zwykły maślany krem.
Cukier puder utrzeć z białkiem w mikserze na bardzo wysokich obrotach. Dodać łyżkę rumu, bardzo miękkie masło i ubijać dalej. Na końcu wlewać powoli śmietankę i ciągle miksować.
![Krok 4 - Ciasteczka niby angielskie muffinki bananowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-niby-angielskie-muffinki-bananowe1-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasteczka niby angielskie muffinki bananowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-niby-angielskie-muffinki-bananowe0-2.jpg)