Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka parmezanowe
Kroki postępowania
Nie trzeba zostawiać dużych odstępów, bo ciasteczka nie rosną.
Piec 15 min. w 170-180*C z termoobiegiem.
parmezan | 200 g |
jajko | 1 średnie |
masło lub margaryna | 250 g |
mąka pszenna pełnoziarnista | 200 g |
mąka kukurydziana | 100 g |
mąka ryżowa | 100 g |
sól | 1/2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
mleko | kilka łyżek |
mąka pszenna | do podsypywania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: