Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka skręcane dwukolorowe
Kroki postępowania
Do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia wyrabiamy ciasto.
![Krok 1 - Ciasteczka skręcane dwukolorowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-skrecane-dwukolorowe1-2.jpg)
Z kawałka ciasta robimy wałki które tniemy na kawałki.
![Krok 2 - Ciasteczka skręcane dwukolorowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-skrecane-dwukolorowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasteczka skręcane dwukolorowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-skrecane-dwukolorowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasteczka skręcane dwukolorowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-skrecane-dwukolorowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasteczka skręcane dwukolorowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-skrecane-dwukolorowe5-2.jpg)
masło | 25 dkg |
mąka pszenna | 50 dkg |
jajko | 1 szt |
żółka | 2 szt |
cukier | 15 dkg |
cukier waniliowy | 1 szt |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
kakao |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: