Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka w stylu japońskim z jagodami goji.
Kroki postępowania
Białko ubić z solą, dodać cukier dalej ubijając.
Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać. Dolać mleko wymieszane z oliwką i jagodami, całość wymieszać.
![Krok 1 - Ciasteczka w stylu japońskim z jagodami goji. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-w-stylu-japonskim-z-jagodami-goji.1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasteczka w stylu japońskim z jagodami goji. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-w-stylu-japonskim-z-jagodami-goji.2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasteczka w stylu japońskim z jagodami goji. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-w-stylu-japonskim-z-jagodami-goji.3-2.jpg)
100ml herbaty miętowej
100ml mleka skondensowanego
1 łyżka miodu
Składniki sosu wymieszać i polać nim ciasteczka. Udekorować jagodami i listkami mięty.
W oryginalnym przepisie japońskim podaje się sos jaśminowy, za którym ja nie przepadam,więc robię na bazie herbaty miętowej.
![Krok 4 - Ciasteczka w stylu japońskim z jagodami goji. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-w-stylu-japonskim-z-jagodami-goji.4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasteczka w stylu japońskim z jagodami goji. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-w-stylu-japonskim-z-jagodami-goji.5-2.jpg)