Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z białym serem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasteczka z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-z-bialym-serem1-2.jpg)
Masło utrzeć z dwoma jajkami, dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i wyrobić. Wyrobione ciasto włożyć na pół godziny do lodówki.
Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki mniejsze i większe. Mniejsze wykrawałam szklanką, większe specjalnym krążkiem do wykrawania o średnicy 9 cm.
Na większe krążki nałożyć ser i przykryć mniejszymi. Brzegi dolnego podnieść robiąc zakładki, zamykające ciastko.
![Krok 2 - Ciasteczka z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-z-bialym-serem2-2.jpg)
Trzecie jajko rozmącić, posmarować każde ciastko, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w temperaturze 190-200°C.
Z podanych proporcji powinno wyjść około 22-24 sztuki.
![Krok 3 - Ciasteczka z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-z-bialym-serem3-2.jpg)