Przepis i sposób przygotowania na: ciastka lawendowe
Wymieszać. Włożyć do zamrażarki na 10 minut.
Rozwałkować na ok 2-3 mm. Wycinać ciastka wg uznania. Posypać cukrem brązowym i piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni ok 13 minut.
mąka tortowa | 2 szkl |
masło | 200 g |
cukier puder | 6 łyżek |
jajko | 2 szt |
cynamon | 1/2 łyżeczki |
Kardamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
skórka z cytryny | |
lawenda suszona | 2 łyżeczki |
cukier brązowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: