Przepis i sposób przygotowania na: ciastka pomarańczowe przekładne białą czekoladą
Kroki postępowania
Pomarańczę zmielić w blenderze.
![Krok 1 - ciastka pomarańczowe przekładne białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-pomaranczowe-przekladne-biala-czekolada2-2.jpg)
Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, masło, pokruszone płatki migdałowe, żółtko, cukier (dodałam połowę) i zmiksowaną pomarańczę.
![Krok 2 - ciastka pomarańczowe przekładne białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-pomaranczowe-przekladne-biala-czekolada3-2.jpg)
Składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
![Krok 3 - ciastka pomarańczowe przekładne białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-pomaranczowe-przekladne-biala-czekolada6-2.jpg)
Na blasze (papier do pieczenia mi się skończył) formować ciastka. Piec około 20 min w 160 stopniach.
![Krok 4 - ciastka pomarańczowe przekładne białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-pomaranczowe-przekladne-biala-czekolada5-2.jpg)
Białą czekoladę rozpuścić na parze lub kąpieli wodnej, doać śmietankę i połączyć.
![Krok 5 - ciastka pomarańczowe przekładne białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-pomaranczowe-przekladne-biala-czekolada1-2.jpg)
Gdy ciastka przestygną nałożyć łyżeczką krem. Przykleić drugim ciastkiem jak markizy.
![Krok 6 - ciastka pomarańczowe przekładne białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-pomaranczowe-przekladne-biala-czekolada4-2.jpg)
Odczekać, aż krem sklei trwale ciastka.
![Krok 7 - ciastka pomarańczowe przekładne białą czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-pomaranczowe-przekladne-biala-czekolada0-2.jpg)