Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka sówki
Kroki postępowania
Ciasto zagniatamy, odcinamy mniejszy kawałek, do większego dodajemy kakao.
Kakaowe ciasto rozwałkowujemy. Kieliszkiem wycinamy kółka, a foremką o kształcie gwiazdki wycinamy uszka.
![Krok 1 - Ciastka sówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-sowki1-2.jpg)
Z ciasta ciemnego lepimy malutkie kulki, które będą potrzebne do oczu.
Wszystkie części przyklejamy na białko. Połowę ciastek zostawiamy "pustą".
Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
![Krok 2 - Ciastka sówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-sowki2-2.jpg)
Po ostudzeniu przekładać ciasteczka masłem orzechowym i sklejać.
![Krok 3 - Ciastka sówki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-sowki0-2.jpg)