Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Architekta
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto Architekta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-architekta18-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Architekta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-architekta19-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto Architekta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-architekta20-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Architekta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-architekta17-2.jpg)
jaja | 6 sztuk |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier waniliowy | 16 g |
mąka ziemniaczana | 0,5 szklanki |
mąka tortowa | 1 szklanka |
sól | 1 szczypta |
cukier | 1 szklanka |
jaja | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier waniliowy | 16 g |
mąka ziemniaczana | 0,4 szklanki |
mąka tortowa | 0,75 szklanki |
sól | 1 szczypta |
cukier | 0,75 szklanki |
kakao | 3 łyżki |
mleko | 1 litr |
budyń waniliowy | 4 opakowania |
margaryna | 40 dag |
cukier puder | 0,3 szklanki |
kakao | 2 łyżki |
sok z cytryny | 3 łyżki |
serek homogenizowany | 2 opakowania |
galaretka truskawkowa | 2 opakowania |
banan | 4 sztuki |
polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: