Przepis i sposób przygotowania na: ciasto bakaliowo kremowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - ciasto bakaliowo kremowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-bakaliowo-kremowe1-2.jpg)
wielkosc blachy głebokiej 40/40cm
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnikai pieczemy 35 minut 175 st
![Krok 2 - ciasto bakaliowo kremowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-bakaliowo-kremowe2-2.jpg)
Margarynę ubujamy do białosci dodając stopniowo masę z puszki
Biszkopt przecinamy na pół tak ze z całosci powstanie połowa ciasta.
Dolny biszkopt smarujemy kremem.
![Krok 3 - ciasto bakaliowo kremowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-bakaliowo-kremowe3-2.jpg)
1. połowa ciasta
2. warstwa kremu
3. warstwa krakersów
4. warstwa kremu
5. warstwa krakersów
6. wartwa kremu
7.druga połowa ciasta
Górę ciasta posmarować pozostałym kremem i posypać uprazonym słonecznikiem.
Ciasto najlepiej zrobić dzien wczesniej.
POLECAM ! ! !
![Krok 4 - ciasto bakaliowo kremowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-bakaliowo-kremowe0-2.jpg)