Przepis i sposób przygotowania na: ciasto budyniowo-gruszkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - ciasto budyniowo-gruszkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-budyniowogruszkowe1-2.jpg)
![Krok 2 - ciasto budyniowo-gruszkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-budyniowogruszkowe2-2.jpg)
![Krok 3 - ciasto budyniowo-gruszkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-budyniowogruszkowe0-2.jpg)
mąka pszenna | 4.5 szkl. |
margaryna | 60 dag. |
jajko | 2 szt. |
cukier | 1 szkl. |
mleko | 4.5 szkl. |
śmietana | 1.5 łyżki |
proszek do pieczenia | 2.5 łyżeczki |
budyń waniliowy | 3 szt. |
gruszki | 5-6 szt. |
czekolada gorzka | 1/6 tabliczki |
posypka do ciast | 4 łyżeczki |
masło | do posmarowania blachy |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do posypania blachy |
mąka pszenna | do podsypania ciasta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: