Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cynamonowe w andrucie
po jednym jajku ciągle miksując. Następnie dodać przesianą mąkę z
proszkiem do pieczenia i cynamonem, a na koniec wlać mleko. Zmiksować
na gładką masę. Ciasto podzielić na pół i wylać na dwie blaszki (
36x24 cm.) Piec ok 25-30 min w temp. 180\'C Białka ubić na sztywno, pod
koniec dodając cukier. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać
mak. Delikatnie dodać do piany i wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec
dodać jeszcze rum i lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć na tą samą blaszkę
i piec ok 20 min w temp. 180\'C. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec
ubijania dodać cukier oraz śmietan fix\'y. Wafle smarujemy dżemem i na
waflu umieszczamy ciasto cynamonowe. Masę dzielimy na pół i nakładamy
na ciasto cynamonowe, a następnie umieszczamy ciasto bezowe i
przykrywamy drugą częścią ciasta cynamonowego. Delikatnie dociskamy by
wyrównać ciasto i schładzamy ok godziny. Smacznego !!