Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowo-korzenne
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto cytrynowo-korzenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowo-korzenne1-2.jpg)
2/3 ciasta przelać do wyłożonej papierem do pieczenia foremki keksowej o wymiarach 32/8 cm.
![Krok 2 - Ciasto cytrynowo-korzenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowo-korzenne2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto cytrynowo-korzenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowo-korzenne3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto cytrynowo-korzenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowo-korzenne4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto cytrynowo-korzenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowo-korzenne5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto cytrynowo-korzenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowo-korzenne6-2.jpg)
mąka tortowa | 1,5 szkl |
cukier | 2/3 szkl |
kefir | 300 ml |
oliwa | 150 ml |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
kakao | 2 łyżki |
skórka cytrynowa | 1 łyżka |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 łyżka |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 1 łyżka |
rodzynki | 1 łyżka |
polewa czekoladowa | |
migdały w płatkach | kokosowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: