Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe skandynawskie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto czekoladowe skandynawskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-skandynawskie1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto czekoladowe skandynawskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-skandynawskie2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto czekoladowe skandynawskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-skandynawskie3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto czekoladowe skandynawskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-skandynawskie4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto czekoladowe skandynawskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-skandynawskie5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto czekoladowe skandynawskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-skandynawskie6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto czekoladowe skandynawskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-skandynawskie7-2.jpg)
mąka tortowa | 4 szkl. |
cukier drobny | 2 szkl. |
cukier waniliowy | 2 op. |
jajko | 3 duże |
masło | 200 g |
olej roślinny | 50 g |
kefir | 2 szkl. |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
sól | 1/4 łyżeczki |
kakao | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: