Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z buraczkami
Kroki postępowania
Czekoladę połamać, wrzucić do rondelka. Wlać olej i wsypać cukier. Postawić na małym ogniu i mieszać, aż się czekolada rozpuści. Przestudzić.
![Krok 1 - Ciasto czekoladowe z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-buraczkami1-2.jpg)
2 ugotowane buraki zetrzeć na średnich oczkach tarki. Wrzucić do garnuszka.
![Krok 2 - Ciasto czekoladowe z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-buraczkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto czekoladowe z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-buraczkami3-2.jpg)
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą,
![Krok 4 - Ciasto czekoladowe z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-buraczkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto czekoladowe z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-buraczkami5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto czekoladowe z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-buraczkami6-2.jpg)
Ciasto przelać do formy (ok20x20cm) wyścielonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Wystudzić
![Krok 7 - Ciasto czekoladowe z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-buraczkami7-2.jpg)