Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z wkładką wafelkowo-orzechową
Kroki postępowania
Ubijamy na sztywno jaja z cukrem, następnie dodajemy wymieszaną mąkę, proszek, kakao i delikatnie mieszamy, pieczemy w foremce 27x36cm ok 30 min w temp. 180st, po upieczeniu wyjmujemy z formy układamy na ściereczce do góry nogami, by stygnął i był równy.
![Krok 1 - Ciasto czekoladowe z wkładką wafelkowo-orzechową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-wkladka-wafelkowo-orzechowa1-2.jpg)
do rozdrabniacza dajemy to co mamy w domu u mnie różne zalegające wafelki, do tego orzechy wszystko miksujemy.
![Krok 2 - Ciasto czekoladowe z wkładką wafelkowo-orzechową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-wkladka-wafelkowo-orzechowa2-2.jpg)
Wafelki, orzechy mieszamy z mąką i proszkiem i dodajemy do masy, będzie to bardzo gęste, do foremki nakładamy łyżką i lekko równamy, pieczemy ok 30 min w tem 180st w takiej samej foremce jak biszkopt.
![Krok 3 - Ciasto czekoladowe z wkładką wafelkowo-orzechową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-wkladka-wafelkowo-orzechowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto czekoladowe z wkładką wafelkowo-orzechową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-wkladka-wafelkowo-orzechowa4-2.jpg)
Gotujemy budyń pół opakowania, studzimy.
W tym czasie ucieramy masło z cukrem na białą masę, następnie dodajemy ostudzony budyń i ucieramy aż masa się ładnie połączy.
![Krok 5 - Ciasto czekoladowe z wkładką wafelkowo-orzechową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-wkladka-wafelkowo-orzechowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto czekoladowe z wkładką wafelkowo-orzechową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-wkladka-wafelkowo-orzechowa6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto czekoladowe z wkładką wafelkowo-orzechową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-wkladka-wafelkowo-orzechowa7-2.jpg)
![Krok 8 - Ciasto czekoladowe z wkładką wafelkowo-orzechową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-wkladka-wafelkowo-orzechowa8-2.jpg)
Z margaryny, kakao, cukru, mleka zagotowujemy masę, mieszając czekamy aż ładnie zgęstnieje, polewamy jeszcze ciepłą ciasto i wkładamy do lodówki na co najmniej 24h
![Krok 9 - Ciasto czekoladowe z wkładką wafelkowo-orzechową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-czekoladowe-z-wkladka-wafelkowo-orzechowa9-2.jpg)