Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z rabarbarem, dżemem wiśniowym i waniliową kruszonką
Kroki postępowania
To ciasto "chodziło" za mną od dawna, a kiedy pojawił się rabarbar to musiałam je upiec. Dziś zapraszam na moją wersję ciasta drożdżowego z rabarbarem oraz dodatkiem wiśniowego dżemu i waniliowej kruszonki. Deser jest delikatny i puszysty, przeplata słodką, waniliową oraz kwaskową nutę - po prostu trzeba go spróbować! :D
PRZYGOTOWANIE:
Na początku przygotowujemy zaczyn, rozprowadzając drożdże w ciepłym mleku z dodatkiem 1 łyżeczki cukru oraz mąki. Zaczyn odstawiamy na około 20 minut, aby mógł "popracować" i odpowiednio urosnąć.
![Krok 1 - Ciasto drożdżowe z rabarbarem, dżemem wiśniowym i waniliową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-rabarbarem-dzemem-wisniowym-i-waniliowa-kruszonka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto drożdżowe z rabarbarem, dżemem wiśniowym i waniliową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-rabarbarem-dzemem-wisniowym-i-waniliowa-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto drożdżowe z rabarbarem, dżemem wiśniowym i waniliową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-rabarbarem-dzemem-wisniowym-i-waniliowa-kruszonka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto drożdżowe z rabarbarem, dżemem wiśniowym i waniliową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-rabarbarem-dzemem-wisniowym-i-waniliowa-kruszonka4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto drożdżowe z rabarbarem, dżemem wiśniowym i waniliową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-rabarbarem-dzemem-wisniowym-i-waniliowa-kruszonka5-2.jpg)
* najlepszy będzie ten z kawałkami lub całymi owocami wiśni.
![Krok 6 - Ciasto drożdżowe z rabarbarem, dżemem wiśniowym i waniliową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-rabarbarem-dzemem-wisniowym-i-waniliowa-kruszonka6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto drożdżowe z rabarbarem, dżemem wiśniowym i waniliową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-rabarbarem-dzemem-wisniowym-i-waniliowa-kruszonka7-2.jpg)
* blaszka 25 cm X 35 cm
Ciasto po upieczeniu studzimy i dopiero przystępujemy do krojenia. Wierzch ciasta możemy oprószyć delikatnie cukrem pudrem.
Życzę smacznego! :)
![Krok 8 - Ciasto drożdżowe z rabarbarem, dżemem wiśniowym i waniliową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-rabarbarem-dzemem-wisniowym-i-waniliowa-kruszonka8-2.jpg)