Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe ze śliwkami
Kroki postępowania
Drożdże rozrobić w odrobinie mleka z łyżeczką cukru i mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami38-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami39-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami40-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami41-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami42-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto drożdżowe ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami43-2.jpg)
mąka | 25 dag |
cukier | 8 dag |
jajko | 1 szt |
masło | 2 łyżki |
drożdże | 2 dag |
mleko | 1/2 szklanki |
aromat cytrynowy | 1 szt |
śliwki | 1/2 kg |
tłuszcz do formy |
mąka | 3 łyżki |
cukier | 3 łyżki |
masło | 3 łyżki |
Cynamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: