Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto dyniowo-daktylowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto dyniowo-daktylowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-dyniowo-daktylowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto dyniowo-daktylowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-dyniowo-daktylowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto dyniowo-daktylowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-dyniowo-daktylowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto dyniowo-daktylowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-dyniowo-daktylowe4-2.jpg)
mąka pszenna | 1 i 1/2 szklanki |
dynia | obrana 200 gram |
daktyle | 125 gram |
woda | 150 ml |
olej rzepakowy | 2/3 szklanki |
sól | szczypta |
goździki mielone | szczypta |
Kurkuma mielona Prymat | szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | szczypta |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 i 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: